Видове сребърни бижута

Сребърните бижута придават изящество и стил към всяко облекло, но тук идва въпросът как да изберем най-подходящият аксесоар за своята визия? В тази статия ние от Capino ще Ви дадем няколко съвета за това как да изберете перфектното сребърно бижу, като първо ще разгледаме различните видове.

 • Пръстени

Пръстените са едни от любимите аксесоари на всяка изискана дама. Те са фино изработени и в зависимост от детайлите, можете да изберете перфектният дизайн за Вашата визия.

 • Обеци

Те са прекрасен начин да подчертаете красотата си и да добавите елегантност към външния си вид. Малки и семпли, големи и зашеметяващи – обеците са в многобройни дизайни, стилове и форми. Съветваме Ви да експериментирате с различни дължини и форми, за да откриете тези, които Ви отиват най-много.

 •  Гривни

Гривните могат да бъдат нежни и крехки, или пък смели и изразителни. Те могат да се носят самостоятелно или в комбинация с други гривни, което да добави чар и блясък към китката Ви.

 •  Колиета и синджири

Те са перфектният начин да добавите стилен аксесоар към визията си. Препоръчваме Ви колиета със специална висулка, която да изразява предпочитанията Ви, или елегантно и семпло синджирче, което може да комбинирате с любимата си висулка.

 • Комплекти

Сребърните бижута в комплекти са перфектни, ако искате да имате винаги перфектно комбинирани аксесоари. Те са изключително полезни в забързаното ежедневие и няма да се налага да отделяте време да мислите как да ги съчетаете. 

Не правете компромиси със своите предпочитания, стил или повод, когато избирате конкретен модел. Отделете време, разгледайте разнообразието от дизайни и изберете тези, които най-добре ще комплиментират визията Ви.

Как да изберем сребърни бижута според формата на лицето

Различните видове подчертават различни форми на лицето, затова е важно да вземете предвид Вашата форма на лицето. Тук ние от Capino.bg ще Ви дадем няколко полезни съвета за това как да изберете сребърни бижута според формата на лицето.

1. Овално лице

Овалното е обикновено смятано за идеалната форма, защото е балансирано и симетрично. Този тип има голям избор и възможности за модели. Подходящи са всички форми обеци, колиета и синджири, като избягвате твърде големи и тежки аксесоари, тъй като могат да нарушат пропорциите на лицето Ви.

2. Кръгло лице

При кръглите целта е да се създаде визуална илюзия, която се постига чрез удължаване и изостряне на чертите. Перфектен избор са дългите, висящи обеци или колиета с подвижни висулки. Избягвайте големи и кръгли аксесоари, защото ще подчертаят кръглата форма на лицето.

3. Квадратно лице

Ако имате квадратното, то изберете сребърни бижута с кръгли и заоблени форми. Перфектният избор при квадратни лица са обеци халки и колиета със заоблени или извити детайли на висулката. Заоблените видове ще придадат нежност и ще балансират острите черти на квадратното лице.

4. Сърцевидно лице

За да балансирате по-широката горна част на сърцевидното лице, избягвайте тежки и големи аксесоари в областта на челото. Вместо това, за да привлечете вниманието към долната част на лицето, по-добре е да изберете големи обеци или колие с висулка.

5. Издължено лице

Ако имате издължено, за да го балансирате най-добрият избор са широки и обемисти обеци или колие с хоризонтална висулка. Избягвайте твърде дълги обеци или колиета с издължени висулки.

Ако изберете украшения, съобразно формата на лицето Ви, то ще подчертае най-красивите Ви черти и ще създаде хармония във визията Ви. Помислете за това какви детайли и форми ще балансират най-добре, и не се страхувайте да експериментирате.

Как да изберем най-подходящите сребърни бижута според стила и повода

Сребърните бижута не са просто аксесоар, те са начин да изразите своят собствен стил. Но как да изберете най-подходящите според Вашият стил на обличане и поводът, за който се приготвяте? В тази част от статията ще Ви дадем няколко съвета за това как да изберете перфектните аксесоари, които да добавят блясък към Вашата визия и стил.

1. Класически и ежедневен стил

           Сребърните бижута за ежедневно носене са най-добрата инвестиция за всяка стилна и елегантна дама.

 • Семпъл пръстен с елегантен дизайн ще се съчетава добре с всеки тоалет.
 • Малките обеци с един циркониев камък или обеци с изчистен дизайн също са добър избор.
 • Тънко, синджирче или колие с елегантна и семпла висулка ще добави стил и ще допълни всяка ежедневна визия.
 • Елегантна гривна с малък или никакъв детайл, която да отива на всеки тоалет.

2. Формален и специален повод

За официални събития или специални поводи подходящи са по-изисканите сребърни бижута. Те трябва да подчертават красивите Ви черти и да добавят блясък към визията Ви.

 • Колие със скъпоценни и полускъпоценни камъни с висулка във формата на сърце, или по-елегантен вариант – висулка с кръгла форма. Колиетата ще подчертаят нежното женско деколте. 
 • Дълги обеци или големи обеци, украсени с блестящи камъни, които да подчертаят лицето Ви.
 • Пръстен, който да привлече вниманието към нежната Ви ръка може да е с елегантен дизайн или украсен с искрящи камъни. 

3. Минимализъм 

Ако харесвате повече изчистените дизайни и стила Ви е минималистичен, изберете по-семпли видове.

 • Тънки пръстени с изчистен дизайн са перфектни за минималистичната визия.
 • Обеци тип халки с кръгла или триъгълна форма са подходящ избор.
 • Тънко, синджирче без висулка или със семпла, изчистена и не много голяма висулка.
 • Също добър избор е гривната с изчистен дизайн или твърдата гривна със закопчалка

4. Винтидж и ретро стил

Ако търсите аксесоари за винтидж или ретро тоалети, изберете аксесоари с характерни детайли от минали десетилетия.

 • Пръстените във формата на ретро-часовници или с винтидж картинка ще добавят винтидж мотив към визията Ви.
 • Гривни и ретро часовници с красиви каишки и детайли.
 • Обеците с формата на цветя, монети, целувки, плочи за грамофон са доста добър избор.
 • Също така колие с перли или с висулка във формата на окото на Назар е подходящ избор за ретро аксесоар.

5. Спортно-елегантен стил

Удобните и стилни сребърни бижута, са перфектният избор за всяка спортно-елегантна визия.

 • Пръстените с гравирани спортни марки или акценти са добър избор.
 • Обеци с волейболна топка или ракета за тенис.
 • Колие с висулка в геометрични форми или мотиви също е подходящ избор за спортно-елегантната визия.

6. Персонализирани и символични 

Ако търсите подарък за някого или просто искате да отбележите специален за Вас момент, сребърните бижута със специални символи или гравирани послания и букви са много добър избор.

 • Подходящ избор са пръстени с гравирани букви, имена или думи със специално значение.
 • Обеците със дати, символи и зодии също са добър избор.
 • Колието с медальон, в който можете да поставите семейна снимка или снимка на любим човек, е много различно и специално.

Ние от Capino.bg смятаме, че изборът на сребърни бижута е специфичен и олицетворява Вашата вътрешност и стил. В тази статия Ви дадохме полезни съвети при избирането на сребърни бижута, в зависимост от различните форми на лицата, различните стилове на обличане и поводи. Винаги помнете, че най-важното е да изберете това, което да отразява Вас самите.