Всеки празник и всяко специално събитие традиционно се бележат с подаръци. В тази страница ще коментираме защо бижуто е подходящ подарък и как да направим правилен избор спрямо конкретния повод. Защото правилно подбран и поднесен, подарък като този би оставил трайно впечатление. А защо не и вечно?

Всеки празник и всяко специално събитие традиционно се бележат с подаръци. В тази страница ще коментираме защо бижуто е подходящ подарък и как да направим правилен избор спрямо конкретния повод.


ЗАЩО БИЖУТО Е ПОДХОДЯЩ ПОДАРЪК?


Безспорно бижуто може да заеме топ позиция в класацията „Най-подходящи подаръци“. Причините за това са много. Първата и една от най-важните е, че подарък като този може да бъде изключително личен. Нека вземем за пример млада двойка, която скоро очаква годишнина. Мъжът решава да подари красива твърда гривна, като във вътрешната и страна да направи малка гравюра с надпис: „Обичам те. Заедно завинаги“. Това вероятно не само би трогнало жената срещу него, то би оставило силен и емоционален спомен в нейното съзнание.

Бижуто е класически подарък, който никога не излиза от мода. Правилно подбран и поднесен, подарък като този би оставил трайно впечатление. А защо не и вечно? Чрез бижуто може да предадеш силна емоция и да кажеш това, което искаш – без дори да е нужно да го изричаш на глас.

Преди обаче да започнете с избирането на подходящото бижу, трябва да си отговорите на някои основни въпроса. Въпроси, които ще ви помогнат да разберете какво точно търсите.

Основни въпроси преди да изберем бижу за подарък:

► Какъв е поводът?
► Какви са предпочитанията на човека срещу мен? /вид бижу, материал на изработка, камъни, дизайн/
► Какво послание искам да предам? Подходяща ли ще е гравюра?
► В какъв вид ще поднеса бижуто?


КАКВИ СА ПРЕДПОЧИТАНИЯТА НА ЧОВЕКА СРЕЩУ МЕН?


Това е въпросът, по който трябва да се ориентирате за това „какво ще купя“. Ето защо ще започнем именно от тук. Поводът може да определя тематиката на бижуто, но не и това какво точно ще бъде то.

Необходимо е да отгатнете предпочитанията на човека срещу вас. Какво предпочита да носи – гривна, пръстен или може би медальон? Обеците например си остават любим подарък за жените, но не винаги. Понякога това са колиетата. Разберете кой материал за изработка на бижута харесва. Сребро, злато, платина? Обича ли изчистени дизайни или пък такива с камъни? Ако да, то какви камъни обича – цветове, видове, форми?

Друг въпрос може да бъде какво мисли за използването на естествена кожа към дизайни на бижута? Одобрява ли го, ако да, иска ли го? Какво е мнението му за силикона? Ами за керамиката? Не забравяйте да разберете размера, който носи любимия човек.

Използвайте за отправна точка бижутата, с които разполага човека срещу вас. От там може да вземете нужната информация за това какво харесва. Ако обаче това не е достатъчно, ще се наложи да говорите с него. Съществуват така наречените „вечни бижута“. Това са тези бижута, които никога не излизат от мода и си ходят с абсолютно всичко. Някои си мислят, че става въпрос единствено за бижутата с диаманти. Да, определено те са едни от ‘вечните бижута’, но не са единствените. Перлите са винаги подходящ избор, избор, който няма да ви изневери.


КАКЪВ Е ПОВОДЪТ?

Поводът определя тематиката на бижуто и дизайна на неговата опаковка. По-надолу ще коментираме подходящите бижута спрямо конкретните поводи.


 СВЕТИ ВАЛЕНТИН 


Св. Валентин е най-романтичния празник. Денят, който е отреден единствено и само на любовта. Ето защо е и толкова специален. Негов основен символ е сърцето.
 

heartБижу-сърцеheart

Едно момиче винаги би било очаровано от бижу във формата на сърце. То би накарало сърцето и да забие бързо. Такъв медальон, пръстен или обеци биха предали посланието, че любовта ви към дамата е безспорна. Защо не помислите за инкрустации към бижуто. Те винаги са подходящи. Например диаманти или друг вид естествен камък.

За мъжете най-подходящи подаръци се оказват пръстените и гривните. Изчистени и дръзки дизайни. Разнообразни дизайни на мъжки бижута може да разгледате и в нашия сайт.


 БИЖУТА ЗА ГОДИШНИНА 


Годишната е специален момент във връзката между двама човека. Тя е времето, в което си даваме равносметка за избора си. Избор, който сме направили и който следваме съзнателно. Избор да прекараме времето си не сами, а с точния човек до нас. Някои казват, че именно това е една от основните цели на живота. Ето защо годишнината е важен момент, който трябва да напомня за любовта и уважението между вас и партньора ви. Момент – специален единствено и само за вас.
 

Бижута с гравюра

Несъмнено бижуто е идеалния подарък за този момент. Подарък, който да остави траен и топъл спомен в душата на любимия човек. Гравираните бижута от своя страна са един чудесен избор. Те не само са специални, те са лични, което ги прави уникати. Основният въпрос, над който трябва да разсъждавате, е това каква да бъде гравюрата. Тя може да бъде избрано послание – изречение, цитат или дори стих! Може да бъде символ или дори лице! Това оставяме на вашето въображение.

Друг въпрос, който трябва да решите, е това как да бъде направена самата гравюра. Може да избирате между ръчно и с машина. Много хора предпочитат ръчното гравиране. Причината за това е, че в него са вложени труд и време. Това го прави уникално. От друга страна машинното гравиране ви дава нови възможности. Ако искате да поставите текст например, може да изберете шрифта, размера и всичко останало.