Начинът и мястото за съхранение на сребърните бижута са най-важните условия за поддържане на естествения цвят и блясък на среброто. Ние ви представяме най-успешните начини и най-добрите места за съхранение на сребърни бижута. Те са съобразени с всички външни условия, които биха могли да повлияят.
 

„КАК И КЪДЕ ДА СЪХРАНЯВАМ СВОИТЕ СРЕБЪРНИ БИЖУТА? КОЯ Е НАЙ-ПОДХОДЯЩАТА СРЕДА ЗА СРЕБРОТО?“


Начинът и мястото за съхранение на сребърните бижута са най-важните условия за поддържане на естествения цвят и блясък на среброто. Благородният метал притежава собствени характеристики и се нуждае от конкретни грижи и правилно съхранение. Знаем, че основните проблеми при среброто са неговото потъмняване, загуба на блясък, нацапване или надраскване. Всички те могат да бъдат избегнати, ако съхранявате бижутата си правилно. Всъщност тайната е  максимално да доближите среброто до неговата естествена среда. Естествената му среда се характеризира с липсва на светлина, въздух и оттам – с липса на влажност.
Ако искате да разберете конкретните причини защо среброто потъмнява натиснете върху заглавието.

Ние ви представяме най-успешните начини и най-добрите места за съхранение на сребърни бижута. Те са съобразени с всички външни условия, които биха могли да повлияят.  


НАЙ-ДОБРИТЕ МЕСТА ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА СРЕБЪРНИ БИЖУТА


1/ Керамична кутия

Да съхранявате бижутата си в керамична кутия е един наистина добър избор. В кутията достъпът до кислород и светлина ще бъде ограничен. По този начин ще предпазите среброто от дълго излагане на изкуствена или слънчева светлина (и двата вида светлини оказват неблагоприятно въздействие върху него). Без контакт с въздуха и наличие на влага среброто ще запази уникалния си цвят и „потъмняването” ще бъде отложено за по-нататък.

Защо керамичната кутия е най-подходяща?

Препоръчително е кутията за съхранение да бъде керамична. Картонените кутийки и хартиените пликчета не са добър избор, защото има случаи, в които хартията или дунапрена причиняват нежелана реакция. Реакция, която води до оксидация и от там до потъмняване. Дървените кутии също не са уместен избор, защото някои повърхности (особено дъба) съдържат киселина, която може да навреди на бижуто. Ето защо керамичната кутия е най-безопасна и от там – най-подходяща.

2/ Hайлоново пликче:

Найлоновото пликче за съхранение следва да е с размера на бижуто, което съхранява и да се затваря херметично – за да не допуска въздух. Изберете по едно найлоново пликче за всяко отделно бижу и ги съхранявайте поотделно.

3/ Кутия за бижута:

Може да закупите кутия за бижута онлайн или от някой магазин.


НАЙ-УСПЕШНИТЕ НАЧИНИ ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА СРЕБЪРНИ БИЖУТА

1/ Съхранявайте своите бижута поотделно:

По този начин ще предотвратите всякакви видове надрасквания. Знаем, че среброто е мек и ковък метал, който лесно може да се нарани при контакт с други бижута около него. 

2/ Умерена температура:

Препоръчително е да държите вашето бижу на постоянна и умерена температура.


Прибирайки се вкъщи, свалете Вашите бижута и ги поставете на избраното за съхранение от Вас място. По този начин ще успеете да запазите техния първоначален сребърен блясък.