Skip to content Skip to footer

Гравиране на бижута

Гравираните сребърни бижута са нещо лично и специално. Гравиране или конкретни промени по бижуто се осъществяват, ако моделът позволява. При връзка с оператор на Silverport ще имате възможност заедно да обсъдите всички детайли по поръчката. 

ГРАВИРАНЕ НА БИЖУТА

Гравираните сребърни бижута са нещо специално и лично. Един наистина добър начин да предадете избрано от вас послание на важен човек до себе си или да го изберете като подарък за вас. Среброто е мек метал, което го прави наистина удобен за гравиране. Благодарение на това бижутерите имат възможност с лекота и прецизност да изработват най-различни символи върху бижутата.


Какви бижута могат да се гравират?

Гравиране или конкретни промени се осъществяват, ако моделът позволява. Размерът на бижуто е от значение. Например колкото по-широк е вашият сребърен пръстен, толкова повече място и възможности за гравиране има.

Бижутата могат да бъдат гравирани от вътрешната страна или от външната страна. Много двойки избират да сложат датата на своята сватба или имената си именно от вътрешната страна на халките. Не е нужно гравюрата да бъде скрита. Може да изразите своята оригиналност и стил, като изведете надписа или символа на преден план.


РЪЧНО ИЛИ ЛАЗЕРНО ГРАВИРАНЕ?

Как да бъде гравирано вашето бижу – това е изцяло ваш избор, който зависи от предпочитанията ви и от характеристиките на съответното бижу.

1/ Ръчно гравиране:

Ефикасността на ръчното гравиране зависи изцяло от опита на бижутера. Нашите автори на бижута са неизменно добри в създаването на уникални гравюри. Предимството тук е магията, която предават бижутерите чрез вложените труд и внимание. Много клиенти ценят именно това – уникалния резултат. Ръчното гравиране е с по-голяма дълбочина, което дава гаранция за по-трудно износване. Това изисква по-голяма дебелина на самото бижу

2/ Лазерно гравиране:

Машинното (лазерно) гравиране е набрало голяма скорост в последните години, защото там граници няма. Предварително се изготвя избран модел на програма, след което той се задава на машина, която гравира избраното върху бижуто. Позволява гравирането върху по-тънки повърхности и възможност за изпълнение на по-фини детайли. Има опция за поставяне на цели абзаци, например цитати, избор на шрифт и тн.